Volg de rijlessen van Gitta

Volg Gitta!

 

16 jaar en rijles!


Gitta is 16 jaar, ze zit in de 2e klas van het MBO, en ze kan niet wachten tot ze bij rijschool Aansturen van Jitze de Kroon rijlessen kan gaan nemen. 'Mijn moeder heeft haar aanhangerrijbewijs bij Jitze gehaald, en ze is in één keer geslaagd. En mijn broer heeft rijbewijs B bij hem gehaald, ook in één keer geslaagd. En hij vond de lessen best lachen!' Het leuke is dat Gitta, niet lang meer hoeft te wachten, binnenkort mag ze plaatsnemen achter het stuur van de leswagen van Jitze. Vanaf 1 november 2011 is er

namelijk een nieuwe wet: je mag al rijles nemen als je 16,5 bent, en zodra je 17 bent, mag je examen doen. Wachten tot je 18e verjaardag is nu dus niet meer nodig!

 

Bij rijschool Aansturen werken vijf instructeurs en ze zijn er klaar voor om de jongeren van 16 en 17 jaar aan het rijbewijs te helpen. De Kroon legt uit dat hij het belangrijk vindt om zijn manier van lesgeven aan te lessen aan wat de leerling nodig heeft, dat geldt voor alle leeftijden, en dus ook voor de jongens en meisjes van 16: 'Bij onzekere mensen ben ik extra geduldig en probeer ik de leerlingen zelfvertrouwen te geven, en bij waaghalzen die vanaf de tweede les al willen scheuren, moet ik natuurlijk strenger zijn.' Hij heeft zijn instructeurs ook op deze vaardigheden geselecteerd. 'Leerlingen moeten zich altijd op hun gemak voelen, alleen dan kunnen ze het rijden snel onder de knie krijgen.' Dat blijkt goed te werken want gemiddeld heeft rijschool Aansturen de leerlingen maar drie maanden onder haar hoede, en dan is het roze kaartje binnen.

 

Gitta gaat het in twee maanden proberen. 'Een half jaar geleden hing ze al aan de telefoon', vertelt de schoondochter van Jitze die ook in het bedrijf werkt. 'Ze wilde zo snel mogelijk beginnen en er zeker van zijn dat er plek was.' 'Ja' vult Gitta aan: 'Als ik in november begin met lessen, dan kan ik in januari, precies op mijn verjaardag, examen doen! Als ik dan net als mijn broer in één keer slaag, dan ben ik misschien wel de jongste chauffeur van Nederland!' Ze kijkt nu al trots

. Gitta heeft een jonger broertje, hij is 15 en ook hij kan niet wachten; hij is alvast aan het sparen.

 

Rijschool Aansturen heeft schakelauto's en een automaat. Je kan er het aanhangerrijbewijs halen  (E achter B), en je kan er theorielessen volgen.

Het kantoor is gevestigd  aan de Van der Marckstraat 2-4. Doordeweeks kun je er binnenlopen tussen 9.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag tussen 9.00 tot 17.00 uur. Dan kan je gelijk kennismaken met de medewerkers. Telefonisch informeren kan natuurlijk

ook, grote kans dat je dan Jitze's zoon of schoondochter aan de telefoon krijgt, het is ondertussen een echt familiebedrijf geworden: 030-7512360, of kijk op www.aansturen.nl.

 

Starten met me rijles

Hallo,
Ik ben Gitta ik woon in maarssen en ben 16,5 jaar en ga 1 november mijn eerste rijles rijden.
Donderdag 13 oktober sloeg ik de krant open en zag ik een artikel waarin stond dat je met 16,5 jaar vanaf 1 november rijlessen kan gaan volgen.
Ik heb meteen die dag Aansturen.nl gebeld en een afspraak gemaakt voor mijn eerst rijles.

Natuurlijk wilde ik meteen beginnen op 1 november.
Doordat ik tot laat stageloop heb ik mijn afspraak op 1 november om 18.30 uur staan.
Wel spannend, want ik begin meteen in het donker.
Zondagavond heb ik een gesprek gehad met Jitze.
Hij heeft mij toen onder andere meteen gerustgesteld over dat het niet extra spannend is om in het donker te rijden.
Ook heeft hij mij gezegd dat ik meteen al mag gaan rijden!

Ik kijk er erg naar uit. Ik ben daarom ook al online aan het oefenen voor mijn theorie.
Even wennen allemaal, maar wel erg leuk.
Ik houd jullie op de hoogte hoe alles verloopt.

Groetjes,
Gitta.

Theorie Leren

Heej allemaal,

Ik heb al wat theorie geoefend via de site van Aansturen.nl.
Het is wel even wennen, want het is al heel lang geleden dat ik bewust iets heb geleerd over het verkeer.
Dat was denk ik in groep 7. Daar in tegen vond ik het wel erg leuk.
Want dat is hét begin van je rijbewijs halen.
Ik heb gezien dat als je goed op let bij de uitleg, dat het helemaal niet moeilijk is.
Maar herhalen is zeker wel van toepassing!

Ik ga weer verder met leren, want het is wel erg belangrijk.
Én leuk.

Dinsdag heb ik mijn eerste rijles en daar hoor je snel weer wat over hoe ik dat heb ervaren.


Groetjes,
Gitta